fbpx

Σοφία Μαρκουλάκη

#mamatalks

Η Σοφία γεννήθηκε στη Βιέννη, μεγάλωσε στην Αθήνα και από μικρή περνούσε τα καλοκαίρια της στην Παλαιόχωρα Χανίων, στο ξενοδοχείο του πατέρας της. Σπούδασε στη Βιέννη και στο Λονδίνο Διαχείριση Τουριστικών Επιχειρήσεων και Δημόσιες σχέσεις και έπειτα συνέχισε να εργάζεται εκεί. Μετά από 11 χρόνια αποφάσισε να επιστρέψει Ελλάδα και τώρα πλέον ζει μόνιμα και δραστηροποιείται επαγγελματικά στην Παλαιόχωρα, κάνει (πολλή) yoga και μαζί με τον Ανδρέα μεγαλώνουν τον Μάρκο. Εκεί. Δίπλα στη θάλασσα!

Πώς πήρες την απόφαση να επιστρέψεις και να εγκατασταθείς μόνιμα στην Παλαιόχωρα;

Η επιστροφή στην Ελλάδα ήταν μια πολύ συνειδητή απόφαση. Σαφώς υπήρχε μια οικογενειακή επιχείρηση την οποία ήθελα να συνεχίσω και να εξελίξω. Επιπλέον, η ξεγνοιασιά και η ζωή δίπλα στην θάλασσα έκαναν την Παλαιόχωρα να μοιάζει πάντα στο μυαλό μου το ιδανικό μέρος για να μεγαλώσει η οικογένεια μου.

Πώς είναι  λοιπόν η ζωή στην Παλαιόχωρα;

Η ζωή εδώ χωρίζεται σε season & offseason.  Όταν δηλαδή το ξενοδοχείο είναι ανοιχτό, με αποκορύφωμα τους καλοκαιρινούς μήνες, οι ρυθμοί μας χτυπάνε κόκκινο. Το χειμώνα έχουμε περισσότερο χρόνο για να βρεθούμε όλοι μαζί οικογενειακά, να ανασυνταχτούμε και να αρχίσουμε την προετοιμασία για την επόμενη χρονιά.  Αυτοί είναι και οι μήνες που συνήθως ταξιδεύουμε. Ανέκαθεν ταξιδεύαμε πολύ με τον Ανδρέα και έτσι ο Μάρκος με το που γεννήθηκε μπήκε  στην «ταξιδιωτική μας ομάδα».

Θα μπορούσες να πεις ότι στερείσαι εσύ ή το παιδί σας κάτι με την επιλογή να μείνετε όλο το χρόνο σε ένα νησί; Κατά την εγκυμοσύνη υπήρξε κάποιο εμπόδιο;

Προς το παρόν δεν το έχω νιώσει. Έχουμε στήσει έτσι τη ζωή μας χωρίς να μας λείπει τίποτα εδώ. Από το σπίτι και τη δουλειά μέχρι τη διασκέδαση. Κατά την εγκυμοσύνη ο γιατρός μου ήταν στα Χανιά, τα οποία απέχουν 1 ώρα.  Συνεπώς ναι έπρεπε να πηγαινοέρχομαι αρκετά συχνά .. αλλά και στην Αθήνα αυτή η ώρα δεν είναι κάτι που ακούγεται νορμάλ; (χαχα)

Θα σκεφτόσασταν να γυρίσετε στην Αθήνα;

Θα το σκεφτόμασταν μόνο αν το είχε ανάγκη το παιδί μας. Εάν δηλαδή μεγαλώνοντας διαπιστώναμε ότι είχε ανάγκες που δεν θα μπορούσε να τις καλύψει η μικρότερη κοινωνία. Για παράδειγμα, αν είχε κλίση σε κάποιο άθλημα και απαιτούσε κάτι τέτοιο. Διαφορετικά θα έλεγα πως όχι!

Εδώ να πούμε ότι ασχολείσαι με τη Yoga και μάλιστα έκανες το teacher training όταν ήσουν 7 μηνών έγκυος. Πως προέκυψε λοιπόν αυτό;

Η ενασχόληση μου με τη yoga ξεκίνησε το 2003. Από τότε έκανα την πρακτική μου με αρκετή συνέπεια. Με τον Ανδρέα ήμασταν μαζί για πολλά χρόνια και όταν αποφασίσαμε ότι θέλουμε να κάνουμε παιδί δεν ήταν κάτι που ήρθε αμέσως. Εμένα αυτό μου δημιούργησε αρκετή πιέση, η οποία προφανώς δυσκόλεψε την όλη κατάσταση. Από την άλλη το Teacher Training είναι κάτι που ήθελα να το κάνω 10 χρόνια και είχα αποφασίσει να ταξιδέψω Ινδία για να το παρακολουθήσω και τότε ήταν που έμεινα έγκυος! Αλλά κατάφερα να το ολοκληρώσω κυριολεκτικά μια ανάσα πριν την γεννά! Πιστεύω με βοήθησε παρά πολύ και στη διάρκεια της εγκυμοσύνης και μετά στο ποσό ήρεμη ήμουνα.

 

Και τώρα; 

Προσπαθώ να κάνω πρακτική όποτε μου το επιτρέπει ο χρόνος. Θέλω παρά πολύ να εμβαθύνω την πρακτική μου και τις γνώσεις μου και να κάνω και την εκπαίδευση kids yoga για να μάθω και στον Μάρκο!

Βρες τη Σοφία εδώ:

Instagram sofiapaleochora & palbeach hotel

H Σοφία διοργανώνει στο ξενοδοχείο yoga sessions αλλά και retreats για τους λάτρεις της yoga από όλο τον κόσμο.

www.palbeach.gr
www.hotelpolydoros.gr

 

Φωτογραφίες / Συνέντευξη: Κατερίνα Μποτζώρη, Treat the Mama Creator

 

Κανένα Σχόλιο

Συμπλήρωσε το σχόλιο σου