fbpx

Έλενα Δίγκα

#mamatalks

Η Έλενα είναι αυτή η μαμά που οργανώνει το σπίτι με DIY κατασκευές, αλλάζει τη διακόσμηση ανάλογα με τις εποχές και μπορεί άνετα να ανακαινίσει ένα ολόκληρο δωμάτιο μόνη της. Ετοιμάζει τα πιο ευφάνταστα πάρτι για τα παιδιά της με χειροποίητες λιχουδιές, τις οποίες μάλιστα μοιράζεται στο blog που διαθέτει. Τις κερασόπιτες. Όχι ένα μαγειρικό blog. Αλλά ένα blog δημιουργίας, χρωμάτων και έμπνευσης, που συντηρεί με μεράκι και κόπο τις ώρες μετά την δουλειά.

To καλύτερο για την Έλενα το άφησα για το τέλος. Δεν έχει ούτε ένα, ούτε δύο, ούτε τρία … αλλά τέσσερα (αξιολάτρευτα) παιδιά.

Τέσσερα παιδιά! Πως είναι η ζωή στο σπίτι; 

 Η μεγάλη οικογένεια, τόσο για εμένα όσο και τον Γρηγόρη ήταν κάτι που φάνταζε φυσικό, καθώς και οι δύο έχουμε μεγαλώσει σε πολύτεκνες οικογένειες. Η ζωή στο σπίτι με πολλά παιδιά είναι σίγουρα «ζωηρή».  Υπάρχουν οι στιγμές ειρήνης και φυσικά οι στιγμές που δεν προλαβαίνεις να χωρίσεις τα πηγαδάκια μάχης. 

Πως καταφέρνετε και βρίσκετε τις ισορροπίες σας; 

 Από τον μεγαλύτερο μέχρι τον μικρότερο, μοιραζόμαστε τις ευθύνες! Εννοείται πως το κάθε παιδί θα αναλάβει να συμμαζέψει το δικό του χώρο και ταυτόχρονα θα συνεισφέρει και στις ομαδικές δουλειές π.χ. θα βάλει το πιάτο του στο πλυντήριο ή θα αναλάβει να ποτίσει τα λουλούδια στο μπαλκόνι. Η ομαλή καθημερινότητα βέβαια ξεκινάει από την επικοινωνία στο ζευγάρι. Το βασικό είναι ότι έχουμε κοινές συνιστώσες και παράλληλα δίνουμε χώρο & χρόνο εκτός σπιτιού, ο οποίος επιστρέφει θετικά πίσω στην οικογένεια.


Το δικό σου ΤΙΡ επιβίωσης για την πολύτεκνη οικογένεια;
 

Οργάνωση – οργάνωση – οργάνωση. Φυσικά, δεν τα καταφέρνουμε πάντα αλλά όταν δουλεύει είναι καταπληκτικό.

Ποια είναι η μεγαλύτερη χαρά της πολύτεκνης οικογένειας και ποια η μεγαλύτερη δυσκολία;

Θα έλεγα ότι είναι οι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος. Το θετικό είναι ότι πάντα υπάρχει παρέα & ζωντάνια και από την άλλη υπάρχει η δυσκολία να βρεις τη στιγμή της μοναξιάς που έχεις ανάγκη.

Instagram vs reality. 

Είμαστε όλες μαμάδες και έχουμε όλες τα πάνω και τα κάτω μας. Είναι σημαντικό να μη ξεχνάμε ότι το scroll συνήθως περιλαμβάνει μόνο τις καλές μας στιγμές. Αντίστοιχα και για τη δική μου ζωή. Σε μια απαιτητική πραγματικότητα υπάρχουν οι φωτεινές στιγμές και αυτές επιλέγω να αποτυπώσω και να μοιραστώ. Γιατί κυρίως μου κάνει καλό και μου δίνει δύναμη. Είναι ένα ευχάριστο διάλλειμα μέσα στις φωνές, χωρίς να σημαίνει ότι η ζωή μας είναι «instagramικά τέλεια». 

 

Οι «κερασόπιτες» πως προέκυψαν;

Όταν ακόμη είχα τα δύο παιδιά, ζούσα στην Ρόδο κι εκεί ήταν που ξεκίνησα το βελονάκι. Στην αρχή διερευνητικά ώσπου μετά χάθηκα στη μαγεία του – στα χρώματα και τις υφές. Αποτελούσε το αγχολυτικό μου. Άρχισα λοιπόν να ψάχνω περισσότερα στο ίντερνετ και τότε διαπίστωσα ότι υπήρχε πολλή πληροφορία κυρίως όμως από ξένα blogs. Θεώρησα ότι θα ήταν ωραίο να υπάρχουν και αντίστοιχες «οδηγίες» στα ελληνικά και κάπως έτσι ξεκίνησαν οι «κερασόπιτες». Με tutorials για βελονάκι!

Πως καταφέρνεις να συντηρείς τη δημιουργικότητα σου μέχρι σήμερα; Από που αντλείς έμπνευση;

 Από τότε που ξεκίνησα με το βελονάκι μου έχουν προκύψει και νέες αναζητήσεις – όπως για παράδειγμα η ζωγραφική και η διακόσμηση. Οι ασχολίες με βοηθούν να διατηρώ την ισορροπία μου ως άνθρωπος αλλά και ως γονέας.

Εμπνέομαι από άλλους δημιουργικούς ανθρώπους και γι’αυτό το πρωί με τον καφέ μου λατρεύω να χάνομαι στο pinterest. Φυσικά, τα ταξίδια είναι επίσης μια τεράστια πηγή έμπνευσης και προσπαθώ να κάνω πάντα ένα μέσα στο χρόνο.

 

Βρες την Έλενα εδώ:

Instagram kerasopites

Facebook Κερασόπιτες

Website kerasopites.gr

 

Φωτογραφίες / Συνέντευξη: Κατερίνα Μποτζώρη, Treat the Mama Creator

 

 

 

 

Κανένα Σχόλιο

Συμπλήρωσε το σχόλιο σου